-
Proje kapsamında yetiştirilmekte olan hayvanlar için gerekli yemin temin edilmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sütün verimi ve kalitesini etkileyen ve aynı zamanda en büyük maliyet unsuru olan yem temininde hayvanlara verilecek kesif yemin (tahıllar) büyük kısmı işletmeye ait Niğde bölgesindeki 500 dekar arazide yetiştirilmektedir.
Tarımsal Üretim
Kuru Tarım
Tahıl Üretimi(Arpa, Tritikale, Yulaf, Çavdar)Sulu Tarım
Yonca Üretimi-
Yem bitkilerinin kraliçesi olarak adlandırılan yonca Niğde ve Ereğli bölgesindeki yaklaşık 1000 dekar arazide yetiştirilmektedir.
-
Hayvanların beslenmesinde kullanılan silajlık mısır işletmeye ait 1500 dekar arazide yetiştirilmektedir.
Üretilen bu mısırların parçalanıp ekşitilmesi suretiyle saklanması (silaj) sonucu hayvanların yıl boyunca enerji, protein ve vitamince zengin sulu ve yeşil kaba yemlerle beslenmesi sağlanmaktadır.
-
Arazi ve iklim şartlarından dolayı Niğde bölgesinde 1000 dekar arazide yılda bir defa, Ereğli bölgesinde 500 dekar arazide birinci ürün olarak ekilmekte ve hasadı işletmenin ihtiyacına göre silajlık ve kuru ot olarak yapılmaktadır.
Elma Üretimi
Niğde bölgesinde toplamda 200 dekar bahçede 30.000 adet 2-10 yaş aralığında fidan ile elma yetiştirilmektedir.Kiraz Üretimi
Niğde bölgesinde toplamda 100 dekar bahçede 1000 adet 1-8 yaş aralığında fidan ile kiraz yetiştirilmektedir.Ceviz Üretimi
Niğde bölgesinde toplamda 200 dekar bahçede 2000 adet 3-10 yaş aralığında fidan ile ceviz yetiştirilmektedir.

Hayvansal Üretim Hakkında Bilgi Edinmek İçin Lütfen Tıklayın!